Gordana Zagorec – Family Tree
Sljedeća radionica:

Zagreb – 24. i 25. 2. 2024.Početni stupanj Transformacije karmičkih obrazaca upoznaje sudionike s idejom karmičkih obrazaca i uzročne terapije te ih odmah uvodi u dubok rad na međuljudskim odnosima. Naravno, onima koji nas se najviše tiču i na nas najviše utječu, a to su obiteljski odnosi. Kako je prva suptilna sila na kojoj je utemeljeno naše postojanje univerzalna, kozmička ili bezuvjetna ljubav, tako se ona praktično izražava upravo kroz međuljudske odnose. Zato najveći dio uzroka ljudskih problema proizlazi iz neskladnih odnosa, ponajviše iz njihovog nesvjesnog aspekta.

Temeljni kriterij duševnog zdravlja jest da osoba ima barem jedan kvalitetan odnos utemeljen na bezuvjetnoj ljubavi. Tako je čovjekova prirodna, a mogli bismo reći i primarna, potreba da bude u odnosu, povezan s bliskim osobama. Na taj je način odnos treća snaga koja nastaje u interakciji dviju osoba i živi vlastiti život u skladu s programima na kojima je utemeljen. Ako odnos nije izgrađen na temeljima bezuvjetna ljubavi, nego su ljubav i povezanost uvjetovani, ponekad i izrazito negativnim emotivnim obrascima, kao i ograničavajućum stavovima, veze između bliskih osoba postaju ograničavajuće, ili “toksične”. Kao takve, one mogu biti uzrokom brojnih nepoželjnih simptoma – od tjelesnih stanja (zdravstvenih problema), preko negativnih emocionalnih obrazaca i ograničavajućeg svjetonazora pa sve do uloga poput žrtve ili gubitnika.

Stoga se na prvom stupnju bavimo obiteljskim mapama i njihovim sređivanjem. Prvo se upoznajemo s teorijom i pravilima obiteljskih mapa, a zatim ih crtamo. Nakon detaljne prezentacije procesa sređivanja mape radimo na rastvaranju ograničavajućih povezanosti i kreiramo zdrave i oslobađajuće, utemeljene na najvišem stupnju bezuvjetne ljubavi koji trenutno možemo postići. Postavljamo članove obitelji u odgovarajuće pozicije u prostoru te sebe usmjeravamo prema konstruktivnim životnim ciljevima.

Ovakav rad predstavlja vrstu životnog luksuza kakvog do nedavno nismo imali jer postoji život prije sređene mape i život poslije. Namijenjen je hrabrima, odlučnima i spremnima na promjenu. Kao i svaki TKO stupanj, ova radionica trenira sudionike i za samostalan rad, kao i za rad s drugim ljudima, budu li to željeli.


TEME KOJE SE OBRAÐUJU NA PRVOM STUPNJU:

 Što su karmički obrasci?

 Nova paradigma

 Što je Duša i koji su istinski kriteriji duševnog zdravlja?

Kriteriji emocionalne zrelosti

 Što je “zdrava obitelj“?

 Obiteljske konstelacije – teorija i praksa rada s obiteljskim mapama:

– smisao i pravila mape

– analiza mape

– korekcija mape

– verbalne formule raščišćavanja odnosa

 Kreiranje zdrave povezanosti – teorija i praksa transformacije ograničavajućih vezanosti


****************************

Dodatne informacije i prijave – tomislav.budak@outlook.com ili laura.benkovic@yahoo.com