breathing
Sljedeći termin – Zagreb, 17. 5. od 19.00 sati

Preporađanje ili svjesno povezano disanje je metoda koju je otkrio Leonard Orr sredinom 70-ih godina u Californiji. Svoju popularnost ova metoda duguje izvanrednoj jednostavnosti i efikasnosti postupka koji se osniva na bazičnoj, prirodnoj funkciji života – disanju. Poznato je da je disanje i njegova regulacija osnova većine sustava samorazvića jer potiče koncentraciju duha, s time da ovdje disanje predstavlja i sistem samoizlječenja – psihičkog i fizičkog.

Ljudi uglavnom nisu svjesni elementarne snage skrivene u dahu i njegovom ritmu, u udisaju i izdisaju. U ravnomjernom, kontinuiranom i dubokom disanju krije se rješenje mnogih problema koji muče suvremenog čovjeka. No vanjsko  disanje samo je grubi odraz suptilnog unutrašnjeg disanja koje se odvija u beskonačnom kruženju daha. Neinhibirano, svjesno i povezano disanje, onakvo kakvo imaju mala djeca ili životinje, najtočniji je odraz tog kruženja unutar čovjeka. O tome govori i Leonard Orr kada kaže da čovjek preporađanjem stupa u kontakt sa Univerzalnim energetskim poljem ili Beskonačnim bitkom.

Osnovna namjena preporađanja je sjećanje i ponovno doživljavanje čovjekovog rođenja, ponovni psihološki, fiziološki i duhovni doživljaj trenutka prvog udaha i oslobađanje od njegove traume. Postupak započinje preobražajem podsvjesnog utiska o rođenju, od primalnog bola do ugode i zadovoljstva. Efekti na život su trenutni – negativne energetske šablone iščezavaju, starenje ustupa mjesto pomlađivanju jer se tijelo puni energijom univerzalnog energetskog polja. 


deep-breath.jpgPreporađanje doprinosi i kvalitetnoj detoksifikaciji čitavog organizma jer se 70 posto toksina iz tijela izbacuje upravo disanjem. Ono emotivno otvara osobu i omogućuje uvid u stupanj prirodnosti i opuštenosti, koliko smo daleko ili blizu svojem optimalnom stanju i funkcioniranju. Preporađanje oslobađa mišićne blokade, inhibirano disanje, negativne emocije utisnute u mišiće, organe i stanice tijela, probleme s kičmom, cirkulacijom te seksualnim životom. Tako se preporađanjem oslobađamo tjelesnog i emotivnog aspekta tramatskih iskustava i ostalih ograničavajućih obrazaca najrazličitijeg tipa, bilo da smo ih iskusili u sadašnjem ili nekome od prošlih života. 

Jedna seansa preporađanja traje od 45 do 90 minuta, a može se raditi individualno ili grupno, uz preporoditelja koji kontrolira proces. Seansu završavamo zvučnom kupkom, masažom cijelog tijela zvučnim frekvencijama u trajanju od dvadesetak minuta.