svjetlosno tijelo


 TEHNIKE DELTA ISCJELJIVANJA


Drugi stupanj – RE-KREIRANJE SVJETLOSNOG TIJELARekreiranje svjetlosnog tijela je radionica koja traje dva dana i namijenjena je naprednim praktikantima jer se prirodno nadovezuje na tečajeve prvog stupnja Intencijske energetike te Reikija.

Radionica zahvaća teoriju i praksu rada na hara nivou (nivou namjere), odnosno anatomiju i dinamiku energetskih centara i tijela s kojima se susrećemo na navedenoj razini (više o hara nivou moguće je pronaći u članku Anatomija i dinamika energetskih centara). Ovaj se nivo egzistencije zove hara nivoom prema središtu moći u zoni abdomena iz japanskih borilačkih vještina.

Hara nivo jest razina ljudskog postojanja povezana s akumulacijom energije koja je potrebna da bismo ostvarili naše ciljeve, odnosno našu izvornu namjeru u bilo kojem trenutku. Dok slojevi aure predstavljaju različite frekvencije emocionalnih i misaonih vibracija, a čakre sredstvo energetske komunikacije tih vibracija, točke energetskog zračenja na hara nivou jesu centri energetske akumulacije.

Tako se u energetskim centrima na hara nivou akumulira energija potrebna za ostvarenje najrazličitijih ciljeva. Hara nivo također omogućuje stvaranje svijesti o našim pravim ciljevima ili izvornoj namjeri te svijest o sredstvima pomoću kojih ćemo našu namjeru ostvariti u materijalnoj realnosti. Radionica je produkt otkrića grupe naprednih praktikanata koji su vlastitim radom došli do potpuno originalne mape ove razine, daleko potpunije i preciznije od bilo koje druge koja je trenutno poznata. Posljedice preuzimanja odgovornosti za ovu razinu vlastitog bića jesu raznolike – od većeg utjecaja na unutrašnja stanja te mogućnosti svjesnijeg kreiranja vlastitog života pa sve do naprednih oblika spiritualnog razvoja.

Radionica se sastoji od niza praktičnih vježbi koje praktikantima omogućuju kasniji samostalan rad. Sve vježbe dizajnirane su tako da svaki sudionik prvo stekne vlastito iskustvo, a zatim izvlači zaključke te određuje način i stupanj kasnijeg vježbanja. Rad na hara nivou zahtijeva od praktikanta da sam sebi bude učitelj, umjesto da očekuje odgovore izvan granica vlastitog bića. Ako ga se promatra s nivoa namjere, pretpostavlja se da čovjek nema vremena za gubljenje i sebi može postaviti samo jedno pitanje – što želim? – i zatim raditi na ostvarenju vlastite izvorne namjere.

Teme koje se obradjuju na radionici jesu slijedeće:

· kreiranje Mer-ka-ba energetskog polja

· praktičan rad s pet hara linija

· praktičan rad s deset energetskih centara na osnovnoj hara liniji

· rekonstrukcija i aktivacija Svjetlosnog tijela

· tri energetske inicijacije – povezivanje s energetskim izvorima hara nivoa


Radionica re-kreiranja svjetlosnog tijela je intenzivna i naporna. Prije same radionice poželjno je odmoriti se i ne konzumirati toksične tvari. Ova vrsta rada zahtijeva maksimalnu budnost i prisutnost te voljnost da se nadvladaju neke od krupnijih dotadašnjih barijera vlastitome razvoju.