Radionice Transformacije karmičkih obrazaca rade se u malim grupama i nalik su intenzivnim vježbaonicama u kojima se izmjenjuju teorijske prezentacije s praktičnim radom. Nije, dakle, riječ ni o kakvoj “masovki”, nije naglasak na brojnosti, već je naglasak na kvaliteti rada čija je svrha omogućiti svakom sudioniku maksimum dobitaka.

Sve praktične vježbe rade se u parovima, na prva tri stupnja uz pomoć asistenata koji sudionicima pomažu u radu. Radna satnica je oba dana od 9.00 do otprilike 18.00-19.00 sati, s pauzom za ručak koji sudionici organiziraju sami.

Sav materijal koji se prezentira u teorijskom obliku odmah se primjenjuje u praksi već na samoj radionici. Sudionici rade vježbe koristeći upute koje su dobili tijekom predavanja, a također dobivaju i materijale u pisanom obliku koji će im poslužiti kao potsjetnici tijekom vježbi, a kasnije i samostalnog rada nakon radionice. 

Vježbe koje se rade identične su individualnim tretmanima – imaju jednaku kvalitetu i učinak. To znači da sudionici već na svakoj od radionica naprave oko tri do pet tretmana koji će im omogućiti duboku unutarnju transformaciju. To također znači da se ove radionice ne sastoje samo od predavanja pa stoga nisu namijenjene osobama koje nisu spremne otvoriti se i praktično raditi.

Cilj je TKO radionica osamostaliti sudionike do stupnja ekspertize koji će im, pored samostalnog rada na sebi, omogućiti, ukoliko to žele, i rad s drugim ljudima. Takva sposobnost stječe se i sudjelovanjem u svim vježbama na seminarima, kao i vježbanjem između radionica. Stoga se od studenata TKO metodologije očeguje da na svaki sljedeći stupanj dođu s usvojenim znanjima s prethodnih stupnjeva, s obzirom da se na svakom novom stupnju prezentira i nov materijal, utemeljen na znanjima s prethodnih.