therapist client

 

Ovaj je tečaj nastao na zahtjev polaznika Transformacije karmičkih obrazaca. Osim što TKO tečajevi treniraju ljude za samostalan rad na sebi, također ih treniraju za savjetnike ili coacheve. No dok je na TKO tečajevima akcent na razumijevanju tematike i tehnika koje se obrađuju te njihovo vježbanje u parovima s drugim sudionicima koji već pristaju na rad i znaju metodologiju, dotle je rad s klijentima koji dolaze na individualne tretmane i ne znaju što ih točno čeka sasvim druga priča.

Uspostaviti povjerenje, prezentirati metodologiju, provesti klijenta kroz različita stanja svijesti, navesti ga da osvijesti svoje potisnute emocije, uvjerenja ili identitete, omogućiti kvalitetnu integraciju čitavog transformativnog procesa nije uvijek lak zadatak i ne ide tako glatko s neupućenim osobama kao s drugim polaznicima seminara. Stoga se pojavila potreba i za ovakvom vrstom dodatne obuke koja će studentima TKO sustava koji žele raditi kao coachevi, a završili su najmanje peti stupanj ovog sustava, omogućiti da usavrše svoje savjetničke vještine. 

Tečaj se sastoji od spoja teorije i prakse, odnosno vježbi kombiniranih s teoretskim prezentacijama. U detalje prolazimo Integralnu metodu i njezine brojne varijacije, uče se se tehnike prisutnosti, pozornosti, uspostave komunikacijskog kanala s klijentom, izgradnje povjerenja i razumijevanja, metode artikulacije i parafraziranja, kao i načini rješavanja brojnih problematičnih situacija u koje transformacijski proces može upasti.

Cilj tečaja je izbrusiti vještine koje će metodologiju uzročnog coachinga približiti klijentu, učiniti je razumljivijom, jasnijom i jednostavnijom, a sve kako bi se olakšalo otkrivanje uzroka te omogućila što uspješnija transformacija uzročnih modela. 

Trening je žestok i zahtjevan pa savjetujem svima zainteresiranima da dođu samo ako su spremni na intenzivan i naporan rad.