astrology.jpgastrology.jpg

 

Ova astrološka grana ponešto se razlikuje od uobičajene, proricateljski orijentirane astrologije. Bazirana je kako na budućnosti, tako i na prošlosti jer promatra prošle inkarnacije i iskustva kroz koja je osoba prošla te njihov utjecaj na sadašnji život.

Spiritualna astrologija polazi od metafizičke teorije o postojanju transpersonalnog centra, Jastva ili Duše koja je čovjekov istinski identitet i koja egzistira neovisno o fizičkom tijelu i egu, odnosno ličnosti. Duša koristi materijalno tijelo kao sredstvo za stjecanje najrazličitijih iskustava kako bi preko njih došla do znanja koja je odabrala naučiti. Planeta Zemlja smatra se mjestom za učenje i razvoj, umjesto da bude promatrana isključivo kao mjesto za zabavu ili, s druge strane, isključivo za tešku patnju. Prije inkarniranja Duša na osnovu svoje svijesti o prošlim životima i egzistencijama te povezanosti sa sveopćim duhom – Bogom, odabire pravac svog razvoja, tip iskustava kroz koja će proći i lekcije koje će kroz njih naučiti.

Spiritualni horoskop daje pregled prošlih egzistencija sa iskustvima koja smo kroz njih stekli, kao i jasan uvid u odabrane zadatke i lekcije kroz upravo prolazimo ili ćemo proći. Kao što je naše fizičko tijelo, ovakvo kakvo jest, jednom odabrano i nepromjenjivo, tako smo mi na nivou Duše, prije inkarniranja, odabrali i mnoge druge okolnosti svoga života, zajedno sa količinom slobodne volje da tijekom samog življenja odabiremo i mijenjamo pravac svojeg razvoja.

Cilj dvosatne seanse je odrediti koji su to odabrani zadaci, pravci razvoja, oblici iskustava i lekcija upisani u naš natalni horoskop te kako aktivno sudjelovati u njihovom ispunjenju da bismo od pasivne žrtve svoje “sudbine” postali njen aktivni tvorac i sudionik.

NAPOMENA – za sada radim samo individualne prezentacije natalne karte, a ne i tečajeve karmičke astrologije.