brna5
 

KORČULA, od 14. do 30. lipnja 2024.


Dugi Intenziv namijenjen je naprednim praktikantima ove metode – potrebno je proći barem jedan kratki Intenziv, a preporučljivo je poznavati i neke srodne tehnike od kojih su primarne metode s prvog stupnja Transformacije karmičkih obrazaca. Međutim, na dugom Intenzivu mogu sudjelovati i početnici, ali samo prva tri dana.

Cilj dugog Intenziva jednak je kao i kratkog – doživljaj direktnog iskustva Istine, prosvjetljenje ili duhovno iskustvo. Međutim, za razliku od kratkog Intenziva na kojem se uglavnom doživljavaju kratkotrajna ukliznuća u stanje Jedinstva, na dugom je moguće ostvariti i stabilno direktno iskustvo ili trajno prosvjetljenje. Iz tog je razloga dobro poznavati tehnike koje omogućuju duševno čišćenje jer mase uma koje se zahvaćaju na dugom Intenzivu nije moguće očistiti samo komunikacijom.

Zbog ciljeva koje omogućuje, dugi Intenziv zasigurno spada u najefikasnije duhovne tehnike kojima trenutno raspolažemo. Premda je rad na dugom Intenzivu naporan, ne postoji sustav koji u toliko kratko vrijeme omogućuje toliko duboka duhovna iskustva. Dobici koji se ovdje ostvaruju obično nadilaze sve što posredne metode nude pa prema svojoj efikasnosti dugi Intenziv još uvijek spada duhovnu avangardu.

Dugi se Intenzivi danas rijetko vode – malo je ljudi spremno za takvu vrstu izazova, bilo da je riječ o sudionicima ili voditeljima. Stoga je ovaj tečaj rijetka prilika koju ima nova generacija duhovnih tragalaca jer trajno prosvjetljenje svakako spada u vrhunska čovjekova postignuća. No, i osobe koje su već pohađale duge Intenzive imaju priliku produbiti i proširiti svoja iskustva – Duh nema granica i niti jedno iskustvo ne mora biti konačno. Upravo je to i najbolja karakteristika duhovnog svijeta – on je uvijek nov i svjež, a svako uranjanje u njega originalan je doživljaj. Na dugim Intenzivima se također događaju i novi proboji, moguć je kontakt s još nepoznatim svjetovima i dimenzijama postojanja, kao i praktičnim mogućnostima. Stoga dugi Intenziv predstavlja zanimljivu duhovnu avanturu čiji ishod nikada ne možemo do kraja predvidjeti.

S obzirom da ove godine radimo produženu varijantu, na dugom je Intenzivu moguće sudjelovati i u devetodnevnoj i u šesnaestdnevnoj varijanti. Prijave za sudjelovanje primamo najkasnije do 1. 6. 2024.